Nederlands Engels Duits Frans

Bezoekersinfo

Dieren voeren

De dieren zijn dol op fruit, zoals druiven, appel, mango, peer en meloen. Wanneer u zelf fruit mee wilt nemen voor de vogels, is dit prima. Mits het geen nootjes of citrusvruchten zijn. Nootjes als zonnebloempitten en (dop)pinda's bevatten te veel olie, wat schadelijk is voor de gezondheid van de dieren. Ook citrusvruchten als citroen, sinaasappel en mandarijn zijn schadelijk voor de dieren.

Zakjes met speciale nootjes zijn voor € 1,- te koop bij de kassa. Daarbij krijgt u een voerstokje, waarmee u veilig de nootjes aan de vogels kunt geven. In principe mogen alle dieren gevoerd worden tenzij anders aangegeven op de verblijven. Sommige dieren krijgen namelijk om medische redenen een speciaal dieet.

Bij twijfel over leeftijden mag ons personeel naar een geldig legitimatiebewijs vragen.  

Groepen vanaf minimaal 20 betalende bezoekers ontvangen € 2,- korting per kaartje. Betalen kan in het gehele park (kassa en horeca) met contant geld of pin.

Abonnementen

Bezoekt u Zoo Veldhoven regelmatig dan is een abonnement echt iets voor u. Voor slechts € 40,- krijgt u een  bezoekerspas. Deze persoonsgebonden pas geeft u het kalenderjaar onbeperkt toegang tot het park. Voor nog geen 14 cent per dag onbeperkt naar Zoo Veldhoven wie wil dat nou niet. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een kindertarief van € 30,- per pas.

Huisdieren

Wij snappen dat u als dierenvriend uw (huis)dier graag overal mee naar toe neemt. Maar op het gehele terrein van Zoo Veldhoven zijn huisdieren niet toegestaan. Dit om te voorkomen dat uw of onze dieren ziektes en of verwondingen oplopen. Een uitzondering op deze regel is een hulp of blindengeleidehond. Deze honden dienen herkenbaar in dienst te zijn. Vanzelfsprekend is het ook voor deze honden verboden om volières te betreden.

Afval

Als dierentuin willen wij iedereen laten genieten van de bijzondere collectie dieren maar ook van de natuur. In deze bijzondere natuur horen geen plastic flesjes of ander afval. Wij houden het park graag netjes voor mens en dier. Dit doen wij met al onze medewerkers maar wij willen ook op u een beroep doen, wij vragen u daarom om uw afval in de daarvoor bestemde prullenbakken te deponeren. Op deze manier blijft het park netjes voor iedereen maar ook een stuk veiliger voor de dieren.